Ajándékba szeretné adni az előfizetést? Kattintson ide karácsonyi ajándékcsomaggal kiegészített ajánlatunkért!

Próbálja ki a Rubicon Online-t

mindössze 200 Ft-ért!

Előfizetőként korlátlan hozzáférést kap minden történelmi tartalmunkhoz...

Rubicon Online havi előfizetés

Első hónap* 200 Ft

majd 1890 Ft / hó*
 Automatikusan megújuló előfizetés – a próbaidőszak lejártakor automatikusan hosszabbításra kerül a rendes előfizetési díj összegével (1890 Ft). A hosszabbítást bármikor lemondhatja.
*Az előfizetés időtartama 30 naptári nap.
A próbaidőszak új felhasználóink számára vehető igénybe, egy alkalommal.

Aktuális lapszámunk

Olvassa a legújabb Rubicon-lapszámot minden hónapban online, már a megjelenés napján! A Rubicon Online otthon a számítógépén, vagy út közben mobiltelefonján egyformán kifogástalan olvasási élményt nyújt.

Rubicon Online rovatok

Fedezze fel napjaink híreinek történelmi kontextusát Aktuáltörténelem rovatunkban, vagy tudja meg mi történt a mai napon a történelemben Kalendárium rovatunkban! Online-exkluzív tartalmainknak köszönhetően minden nap új történelmi olvasnivalóra találhat.

Több mint 370 korábbi lapszámunk

A Rubicon Online-on Archívumunk közel teljes tartalmát digitalizáltuk, így több ezer cikk áll a rendelkezésére egészen a '90-es évekig visszamenőleg. Induljon el saját felfedezőútján, vagy hagyatkozzon szerkesztőink heti rendszerességű, tematikus ajánlóira!

Válasszon előfizetést, és kezdje az olvasást akár 2 percen belül!

Rubicon Online havi előfizetés

Első hónap 200 Ft

majd 1480 Ft / hó
 Automatikusan megújuló előfizetés – a próbaidőszak lejártakor automatikusan hosszabbításra kerül. A hosszabbítást bármikor lemondhatja.

Rubicon Online éves előfizetés

Első hónap 200 Ft

majd 14 980 Ft / év (16% megtakarítás)
 Automatikusan megújuló előfizetés – a próbaidőszak lejártakor automatikusan hosszabbításra kerül. A hosszabbítást bármikor lemondhatja.

Rubicon Online havi előfizetés

Első hónap 200 Ft

majd 1890 Ft / hó
 Automatikusan megújuló előfizetés – a próbaidőszak lejártakor automatikusan hosszabbításra kerül a rendes előfizetési díj összegével (1890 Ft). A hosszabbítást bármikor lemondhatja.

Értse meg a világot formáló eseményeket

a történelem ismeretén keresztül!

Értse meg a világot formáló eseményeket a történelem ismeretén keresztül!

Rubicon-előfizetéssel minden hónapban múltunk újabb fejezetének szakértőjévé válhat...

Magyar történelem 1989 óta

A Rubicon Történelmi Magazin a rendszerváltás viharában jött létre azzal a céllal, hogy lehetővé tegye múltunk – s ezen belül kiemelt hangsúllyal a modern magyar történelem – objektív, ideológiától és torzításoktól mentes megismerését. Több mint 3 évtized elteltével küldetésünk változatlan. Mi nem csak írunk a magyar történelemről, de büszkék is vagyunk rá.
  • A történelmet pártatlan, szakmai nézőpontból mutatjuk be. Tudományos tényeket és ok-okozati összefüggéseket kap, nem ideológiát, hogy ne lehessen félrevezetni a múlt politikai célú torzításával.
  • A magyar történelemre helyezzük a hangsúlyt, a világtörténelmet pedig magyar szemszögből ismertetjük. Így olyan történelmi eseményekről szerezhet ismeretet, amelyek a leginkább befolyásolják mindennapjainkat, hogy bármely magyar közéleti témát az esemény történelmi hátterének ismeretében értékelhessen, és többlet tudással felvértezve szállhasson vitába.
  • ​Egy tudományos szaklap pontosságát ötvözzük egy ismeretterjesztő magazin olvasmányos stílusával, hogy élvezze az olvasást és könnyedén megérthesse amit olvas. Olvasóink hónapról hónapra szívesen veszik kezükbe a lapot, így hosszú távon konzisztensen bővíthetik tudásukat.
  • A legkiválóbb magyar történészek írásait közöljük (már több mint 1300-an publikáltak nálunk), így a történelmi témák széles körével kapcsolatban ismerheti meg a történelemtudomány legfrissebb eredményeit. Rubicon-olvasóként bármilyen történelmi kérdéshez komoly szakértelemmel tud majd hozzászólni.
Nagy híve vagyok a tematikus számoknak. Így egészben látva, sokszor teljesen más megvilágításba kerülnek a régmúlt történései. Többször évtizedes meggyőződéseimet „kell” átértékelnem.
Sz. Attila
A Rubiconban még soha nem találtam olyan cikket, amely kétséget ébresztett volna bennem az ábrázolás lehető legobjektívebb és visszafogottabb voltával kapcsolatban. Iskolában kellene oktatni ezt a szemléletet.
P. György
Kezdetek óta előfizető vagyok, minden eddig megjelent szám megvan a gyűjteményemben. Azt hiszem, ez „magáért beszél”.
G. Julianna
33 év
Alapítva 1989
370+
Lapszám 1990. február óta
25 000
Havi példányszám
8000+
Előfizető
1300+
Szerző
Prima 2018
magyar sajtó kategóriában

 Hogyan kapom meg a hozzáférést?

Online előfizetés vásárlását követően regisztráljon a rubicon.hu weboldalon ugyanazzal az e-mail címmel, mint amelyet az előfizetéskor megadott, és már olvashat is.

 Mikortól meddig tart az előfizetés?

Online hozzáférése az előfizetési díj befizetése után azonnal indul, az előfizetési időszak 30 naptári napra szól. Előfizetése az előfizetési időszak végén automatikusan hosszabbításra kerül. A hosszabbítást az info@rubicon.hu címre küldött e-mailben tudja lemondani, legkésőbb 3 munkanappal a lejárat előtt.

Rubicon Online havi előfizetés

Első hónap 200 Ft

majd 1480 Ft / hó
 Automatikusan megújuló előfizetés – a próbaidőszak lejártakor automatikusan hosszabbításra kerül a rendes előfizetési díj összegével (1480 Ft). A hosszabbítást bármikor lemondhatja.
Minden jog fenntartva © Rubicon-Ház Kft. | 1161 Budapest, Sándor utca 60.


történelmi magazin / alapítva 1989