30 év történelem • 1990 február - 2020 február
30 év történelem • 1990 február - 2020 február

Fedezze fel a magyar történelmet közérthetően, hitelesen és politikai befolyástól mentesen!

Prémium Előfizetés
 • 12 Rubicon egy éven át ingyenes kiszállítással
 • ​Rubicon különszám ingyenes kiszállítással
 • Digitális hozzáférés az előfizetési időszak lapszámaihoz
 • BÓNUSZ: Megmaradni. A magyar történelem egy angol szemével könyv
 • ​30% előfizetői kedvezmény a Rubicon Online Boltban
Bolti áron 25 300 Ft helyett
Csak 11 980 Ft
Standard Előfizetés
 • 12 Rubicon egy éven át ingyenes kiszállítással
 • 20% előfizetői kedvezmény a Rubicon Online Boltban
Bolti áron 9540 Ft helyett
Csak 7980 Ft
Éves előfizetés – Új előfizetőknek a 2020/2-3. duplaszámmal indul • Jelenlegi előfizetőknek utolsó lapszámuktól hosszabbodik 1 évre
Mit fogok Előfizetőként kapni?

Történelem minden hónapban:
12 Rubicon egy éven át

Bővítse szórakozva történelmi ismereteit egy egész éven át a Rubicon tematikus lapszámaival! Tematikánk változatos, de hangsúlyosan szerepelnek a magyar történelem legérdekesebb kérdései, valamint a magyar és egyetemes történelem közti összefüggések.

     Standard és Prémium Előfizetés

Bárhol olvashat: Digitális hozzáférés

Az illusztrációval ellentétben előfizetésünk nem tartalmaz laptopot vagy okostelefont. A Rubicont viszont ezek bármelyikén olvashatja. Választhat a printváltozattal azonos és a mobilra optimalizált olvasófelület között... Így bárhol olvashat anélkül, hogy a lapot magával vinné. Mindezt a legnagyobb nyugati lapok által használt ZINIO olvasófelületen.

     Prémium Előfizetés RÉSZE

Ha még többet akar tudni: Rubicon különszám

A Rubicon fekete címlapos különkiadása, amelyben egy különleges téma történetét mutatjuk be. A gyűjtői kollekciók kihagyhatatlan része. Korábbi évek különszámai voltak például: Történelmi tévhitek (2019), Kincses Kolozsvár - Erdély fő városa (2018), Magyar bortörténelem (2018), Erzsébet, a magyarok királynéja (2017), Mi történt Mohács után? (2013), Boszorkányság (2012)

     Prémium Előfizetés RÉSZE

Hazánk történelme új szemszögből: kedvenc könyvünk

Sir Bryan Cartledge: Megmaradni. A magyar történelem egy angol szemével című könyvünkben a magyarság eredetétől a 20. század végéig átfogó képet kap hazánk történetéről. Ez nem csupán egy hasznos gyorstalpaló, mielőtt a magazinban elmélyíti ismereteit, hanem tökéletes ismertetője a magyar nemzet megújulási képességének, amelynek köszönhetően komor tragédiáit túlélte.

     Prémium Előfizetés RÉSZE

30% előfizetői kedvezmény a Rubicon Online Boltban

Mi a kedvenc történelmi témája? A 20. század nagy fordulatai... A középkor legendás királyai... Az ókori birodalmak? Bármire is gondolt, a Rubicon 30 évfolyamában szinte biztosan írtunk már róla.

Szerencsére a kezdetektől minden Rubiconból egy limitált készletet megőrzünk, hogy később csatlakozó olvasóink is hozzájuthassanak – hisz tematikus történelmi lapként egyetlen Rubicon sem veszít aktualitásából. Standard Előfizetőként 20%, Prémium Előfizetőként pedig 30% kedvezménnyel válogathat közülük!
Mi fog történni, miután ezen az oldalon előfizettem?
 • Megrendeléséről e-mailben küldünk visszaigazolást. Miután megkaptuk a befizetését, néhány napon belül egy második e-mailt fog kapni, amelyben az előfizetésével kapcsolatos összes információt megtalál. Ajándék könyvét GLS futárszolgálattal küldjük.
 • A ZINIO.COM oldalon létrehozhatja olvasói fiókját. 2019-es évfolyamunkhoz néhány napon belül kap hozzáférést.
 • A következő hónap elején postázzuk Önnek első lapszámát, amit a ZINIO.COM oldalon már korábban is elkezdhet olvasni.
Elsősorban e-mailben fogunk kommunikálni. Ha megrendelését követően nem látja visszaigazoló üzenetünket, ellenőrizze a spam és promóciós mappákat is!
 Mikor kapom meg az első lapszámot?
Előfizetése a következő naptári hónappal indul, a megjelenési idő jellemzően a hónap első hete.
  A digitális hozzáférés korábbi lapszámokat is tartalmaz?
Digitális hozzáférése ugyanazokhoz a lapszámokhoz lesz, amelyeknek printváltozatára előfizetése vonatkozik. Ha ezen az oldalon adja le megrendelését, a 2019-es évfolyamunkat ingyen adjuk. Korábbi digitális számainkat külön tudja megvásárolni a ZINIO.COM oldalon.
  Hogyan kapom meg a digitális hozzáférést?
Digitális hozzáférésünk a ZINIO olvasófelületén működik. A zinio.com weboldalon kell majd egy olvasói fiókot létrehoznia, ehhez minden szükséges tudnivalót elküldünk Önnek e-mailben néhány nappal az előfizetése után.
  Hogyan történik a kiszállítás?
Lapszámait a Magyar Posta hírlapkézbesítője viszi ki. Ez a legtöbb városban nem a megszokott postása! A megrendeléskor adjon meg minden olyan információt, amire a kézbesítőnek szüksége lehet, hogy a postaládába be tudja tenni a lapszámot (pl. kapukód, postaláda-szám)!
  Mi történik, ha egy lapszámot nem kapok meg?
A hibát jelezzük a postának és rövid időn belül pótolják lapszámát. Ha néhány napon belül nem sikerül a pótlás, a szerkesztőségből küldjük el Önnek.
  Hogyan tudok fizetni?
Fizethet banki átutalással vagy bankkártyával az OTP SimplePay biztonságos fizetési felületén.
30 év történelem • Magyarország legnépszerűbb történelmi lapja
30 év
Alapítva 1989
330+
Lapszám 1990. február óta
25 000
Havi példányszám
5000+
Előfizető
1300+
Szerző
Prima 2018
magyar sajtó kategóriában
„Alig voltam 5 éves amikor anyukám megvette nekem az első Rubiconomat. Még olvasni sem tudtam de a szerelem a lap iránt 15 éve töretlen.
„Természetesen fontos a tematika, a magyarság előtérbe helyezése, s mindaz, ami a felsorolásban található. Mégis - ebben az internet által túlfűtött világban, amikor egyéni hipotézist, véleményt, vagy éppen közönséges hazugságot is gyorsan, hatékonyan és szabadon lehet terjeszteni - kiemelt fontosságot kap a szakmaiság, hitelesség és kiegyensúlyozottság.
„Középiskolásként sokszor az az élményem, hogy unalmas a történelmünk tanulása. Pedig a múlt mesélni való izgalmas történetek egész láncolata, és a Rubicon mindig megtalálja azokat, akik izgalmasan, új módon tudnak mesélni.
„Ez a lap egyszerűen úgy jó ahogy van. Magas szakmai színvonalú, politikai befolyás mentes, olvasmányos, szép kivitelű. tökéletes, köszönöm!”
„Remek példák szerepelnek az újságban, amelyek egy laikus számára is élvezhetővé teszik az olvasást, valamint jók az illusztrációk. Összességében nagyon érdekes szaklap számomra, nem bántam meg hogy már a második évre is előfizettem.”
„Lebilincselő mindegyik cikk. Mindig új és sok információt kapok Önöktől, köszönöm! Már az ötödikes fiam is rákapott
20 éve olvasom a Rubicont. Csak így tovább!”
Ha szeretné történelmi tudását szórakozva bővíteni, csatlakozzon több mint 5000 előfizetőnkhöz!
 • 12 Rubicon egy éven át, ingyenes kiszállítással
 • Rubicon különszám ingyenes kiszállítással
 • Digitális hozzáférés az előfizetési időszak lapszámaihoz
 • BÓNUSZ: Megmaradni. A magyar történelem egy angol szemével könyv
 • 30% előfizetői kedvezmény a Rubicon Online Boltban
© 1990-2020 Rubicon-Ház Kft.
Magyarország, 1161 Budapest, Sándor utca 60.