'48-as forradalmi előfizetési akció

Indítsa Rubicon Prémium előfizetését MOST,

és 3 lapszámot + 3 kokárdát INGYEN elküldünk Önnek

Rubicon Prémium előfizetés

 • 12 lapszám és különszámok (nyomtatott és online)
 • Ingyenes kiszállítás ​az előfizetett lapszámokhoz
 • Hirdetésmentes hozzáférés a Rubicon Online-hoz
 • Több mint 370 korábbi lapszámunk tartalma (online)
 • 40% kedvezmény a Rubicon Boltban (archív számok)
 • BÓNUSZ: 2020/11. Kossuth Lajos. A turini remete
 • BÓNUSZ: 2016/9. Széchenyi István. A legnagyobb magyar
 • BÓNUSZ: 2015/7. Petőfi élete és halála
 • BÓNUSZ: 3db kokárda

éves előfizetés

19 980 Ft / év

Print hozzáférése a 2023/4. lapszámmal indul. Online hozzáférése az előfizetés napjától érvényes. Az árak Magyarország jelenlegi területén található címre érvényesek, külföldi szállítás esetén a rendszer a cím megadása után számol postaköltséget.
Nagy híve vagyok a tematikus számoknak. Így egészben látva, sokszor teljesen más megvilágításba kerülnek a régmúlt történései. Többször évtizedes meggyőződéseimet „kell” átértékelnem.
Sz. Attila
A Rubiconban még soha nem találtam olyan cikket, amely kétséget ébresztett volna bennem az ábrázolás lehető legobjektívebb és visszafogottabb voltával kapcsolatban. Iskolában kellene oktatni ezt a szemléletet.
P. György
Kezdetek óta előfizető vagyok, minden eddig megjelent szám megvan a gyűjteményemben. Azt hiszem, ez „magáért beszél”.
G. Julianna

 Ajándék lapszámok

Ha most csatlakozik előfizetőinkhez, 3 ajándék lapszámunk segítségével felfedezheti a '48-as forradalom és szabadságharc három kulcsszereplőjének történetét

BÓNUSZ #1

2020/11. Kossuth Lajos

A turini remete

Bolti áron 1250 Ft, most csatlakozó Prémium előfizetőknek INGYENES

Kossuth elsősorban a reformkor, illetve a forradalom és szabadságharc hőseként lett közismert. Tény azonban, hogy életének csupán felét töltötte magyar hazájában: 47 évesen emigrált, a következő 45 évben Törökországban, az Egyesült Államokban, Angliában és – leghosszabb ideig – Olaszországban élt.

Hogyan tudta az emigrációból is jelentősen befolyásolni a magyar politikai életet, és tényleg „remete” lett Turinban, ahogy előszeretettel hívta önmagát, vagy ez egy jól megválasztott „álca” volt csupán? Lapszámunkban megtudhatja, hogyan folytatódott Kossuth Lajos története a szabadságharc után.

BÓNUSZ #2

2016/9. Széchenyi István

A legnagyobb magyar

Bolti áron 1250 Ft, most csatlakozó Prémium előfizetőknek INGYENES

Sokan úgy tartják, hogy a reformkort gróf Széchenyi István Hitel című művének megjelenésese (1830) indította el. A harmincas–negyvenes évek reformeszméi szinte kivétel nélkül Széchenyi tanításaiból sarjadtak ki.

Reformprogramja azért volt rendkívül hatásos és látványos, mert alapításaival, sikeres vállalkozásaival, alkotásaival a gyakorlati életben is igazolta programjának megvalósíthatósá­gát és kiválóságát.

De vajon miért kapta meg egyik honfitársunk azt a nevet, melynél szebbet magyar ember nem kaphat soha? És miért hívjuk így még ma is, több mint másfél évszázaddal a „keresztelő” után? Lapszámunkban megtudhatja, hogyan lett Széchenyi a legnagyobb magyar.

BÓNUSZ #3

2015/7. Petőfi élete és halála

Bolti áron 1250 Ft, most csatlakozó Prémium előfizetőknek INGYENES

A segesvári csata szinte az egyetlen az erdélyi hadjárat ütközetei közül, amelyről a közvélemény tud. Sokan máig ezt tekintik a hadjárat döntő ütközetének, holott nem volt az.

Közismertségét az magyarázza, hogy ebben az ütközetben tűnt el nyomtalanul Petőfi Sándor, a forradalom és szabadságharc költője. A 19. század végéig nem múlt el évtized, hogy a költő utolsó óráit és halálát illetően ne került volna elő újabb szemtanú beszámolója.

De minek köszönhető Petőfi írói életművének különleges felforgatóereje? Milyen legendák születtek eltűnéséről, valamint állítólagos oroszországi fogságáról? És vajon mi a történelemtudomány aktuális álláspontja ezekkel kapcsolatban? Lapszámunkban Petőfi életének és halálának történetét fedezheti fel.

BÓNUSZ #4

3db kokárda

Most csatlakozó Prémium előfizetőknek INGYENES

Végül de nem utolsósorban...

„Forradalmi” előfizetési akciónk nem lehetne teljes egy kokárda-család nélkül, hogy március 15-én Önnek és szeretteinek is legyen mit kitűznie.

Adja le megrendelését március 13-án éjfélig, hogy csomagja az ünnep előtt megérkezzen!

 Ennél is több tartalomra vágyik?

Prémium előfizetése online hozzáférést is tartalmaz több mint 370 korábbi lapszámunk tartalmához, így minden korábbi Rubicon tartalmát is olvashatja

Prémium előfizetés része

Rubicon Magazin

Tematikus lapszámaink cikkei mind egy átfogó, központi téma köré szerveződnek. Ez lehet egy korszak, mint a '60-as évek, egy személy, mint például Mátyás király, vagy akár egy korszakokon átívelő eszme, mint a birodalmak vagy járványok történelme.

Míg egy egymástól független cikkekből álló magazinban csak felületes ismeretekre tehet szert, a Rubiconban mély tudást szerez a hónap témájáról, és összefüggéseiben látja a történelmet.
 • Évi 12 print lapszám
 • Print különszám(ok)
 • ​Ingyenes kiszállítás

Prémium előfizetés része

Rubicon Online

Új történelmi portálunkon archívumunk több ezer cikkéhez kap hozzáférést – egészen 1990-ig visszamenőleg –, így szinte korlátlanul bővítheti történelmi tudását, legújabb lapszámainkat pedig már a megjelenés napján olvashatja online.

Adatbázisunkban korszakok, kulcsszavak, lapszámok, szerzők, valamint a középiskolai kerettanterv tematikája szerint is találhat történelmi olvasnivalót.
 • Újonnan megjelenő lapszámaink tartalma
 • Több mint 370 korábbi lapszám tartalma
 • Online exkluzív tartalmak

 A print lap tehát online formátummal bővült, a tartalom viszont nem változott...

A Rubiconban továbbra is:

 • Pártatlan, szakmai nézőpontból mutatjuk be a történelmet. Tudományos tényeket és ok-okozati összefüggéseket kap, nem ideológiát, hogy ne lehessen félrevezetni a múlt politikai célú torzításával.
 • A magyar történelemre helyezzük a hangsúlyt, a világtörténelmet pedig magyar szemszögből ismertetjük. Így olyan történelmi eseményekről szerezhet ismeretet, amelyek a leginkább befolyásolják mindennapjainkat, hogy bármely magyar közéleti témát az esemény történelmi hátterének ismeretében értékelhessen, és többlet tudással felvértezve szállhasson vitába.
 • ​Egy tudományos szaklap pontosságát ötvözzük egy ismeretterjesztő magazin olvasmányos stílusával, hogy élvezze az olvasást és könnyedén megérthesse amit olvas. Olvasóink hónapról hónapra szívesen veszik kezükbe a lapot, így hosszú távon konzisztensen bővíthetik tudásukat.
 • A legkiválóbb magyar történészek írásait közöljük (már több mint 1300-an publikáltak nálunk), így a történelmi témák széles körével kapcsolatban ismerheti meg a történelemtudomány legfrissebb eredményeit. Rubicon-olvasóként bármilyen történelmi kérdéshez komoly szakértelemmel tud majd hozzászólni.

 Elérkezett viszont a cselekvés ideje...

Előfizetési akciónk március 18-án éjfélig tart. Indítsa Rubicon-előfizetését MOST!

* Március 15 előtti kiszállítás a március 12-én éjfélig leadott és kifizetett rendelésekhez *

countdown
00Years00Months00Weeks00Days00Hours00Minutes00Seconds
FIGYELEM: Előfizetési akciónk kizárólag az ezen az oldalon keresztül
(rubicon-elofizetes.com/1848), a fenti határidőig leadott rendelésekre érvényes.

 Hogyan történik a kiszállítás?

Nyomtatott lapszámait a Magyar Posta hírlapkézbesítője viszi ki. (A legtöbb városban nem a megszokott postása!) A megrendeléskor adjon meg minden olyan információt, amire a kézbesítőnek szüksége lehet, hogy a postaládába be tudja tenni a lapszámot (postaládára írt név, zárt épületekben kapukód, postaláda-szám)!

 Mi történik, ha egy lapszámot nem kapok meg?

Kézbesítési hibát az info@rubicon.hu címen tud bejelenteni. A hibát jelezzük a postának és rövid időn belül pótolják lapszámát. Ha néhány napon belül nem sikerül a pótlás, a szerkesztőségből küldjük el Önnek ajánlott levélküldeményként.

 Hogyan kapom meg a digitális hozzáférést?

Digitális hozzáférésünk saját, magyar nyelvű felületünkön működik a rubicon.hu weboldalon. Online vagy Prémium előfizetés vásárlását követően regisztráljon a rubicon.hu oldalon ugyanazzal az e-mail címmel, mint amelyet az előfizetéskor megadott, és már olvashat is.

 Az online előfizetés korábbi lapszámokat is tartalmaz?

Online hozzáférése az előfizetés időtartamában megjelenő lapszámokat, illetve a több ezer cikkből álló Rubicon Online archívumunkat tartalmazza, amelyhez szintén az előfizetés időtartama alatt lesz hozzáférése. Az előfizetés lejártával, megújítás hiányában az online hozzáférés megszűnik.

 Mikortól indul az előfizetés?

Print előfizetése a következő naptári hónappal indul, a megjelenési idő jellemzően a hónap első hete. Online hozzáférése az előfizetési díj befizetése és könyvelése után azonnal indul (amennyiben bankkártyával fizet, azonnal).

 Hogyan tudok fizetni?

Az előfizetési díjat befizetheti banki átutalással, vagy bankkártyával a Stripe biztonságos fizetési felületén.

 Külföldi címre is kérhetem?

A világ bármely országba előfizethet, Print és Prémium előfizetés esetén a postaköltség többletet kell kifizetnie, amelyet a rendszer a külföldi szállítási cím megadása után automatikusan kiszámol Önnek. 
32 év
Alapítva 1989
330+
Lapszám 1990. február óta
25 000
Havi példányszám
8000+
Előfizető
1300+
Szerző
Prima 2018
magyar sajtó kategóriában
Minden jog fenntartva © Rubicon-Ház Kft. | 1161 Budapest, Sándor utca 60.


történelmi magazin / alapítva 1989